Read Ιστορίες της μυθολογίας Κθούλου by Γιώργος Μπαλάνος Free Online


Ebook Ιστορίες της μυθολογίας Κθούλου by Γιώργος Μπαλάνος read! Book Title: Ιστορίες της μυθολογίας Κθούλου
The author of the book: Γιώργος Μπαλάνος
Edition: Ωρόρα
Date of issue: 1990
Format files: PDF
The size of the: 973 KB
City - Country: No data
Loaded: 1847 times
Reader ratings: 5.6
ISBN: No data
ISBN 13: No data
Language: English

Read full description of the books:Τελευταίος τόμος που επιμελήθηκε ο Γιώργος Μπαλάνος, μια ακόμη μίξη διηγημάτων της Μυθολογίας Κθούλου, κυρίως νεότερων και (δικαίως) λιγότερο γνωστών. Έχει όμως κι αυτός τις δυνατές του στιγμές. Δε συγκαταλέγω τον πρόλογο του ανθολόγου, ο οποίος είναι γεμάτος υπονοούμενα για την παρουσία των πιστών του Κθούλου παντού γύρω μας, ακόμα και στην Ελλάδα, χωρίς τελικά να λέει απολύτως τίποτα.


- Ώγκοστ Ντέρλεθ (August Derleth) - Πέρα από το κατώφλι (Beyond the Threshold, 1941)
Ο Ντέρλεθ αγαπούσε ιδιαίτερα τον Ίθακουα, μια θεότητα που έπλασε ο ίδιος πάνω στον Γουέντιγκο του ινδιάνικου μύθου και της ομώνυμης νοβελέτας του Μπλάκγουντ. Εδώ ο πρωταγωνιστής πάει να δει τον παππού του μετά από χρόνια, περιγράφει το σπίτι για δυο-τρεις σελίδες, έρχεται αντιμέτωπος με τις παραξενιές του παππού που ετοιμάζει κάποια τελετουργία, μετά βγαίνει ο Ίθακουα με τις ίδιες περιγραφές όπως σε άλλα 40-50 διηγήματα. Αν αντέξετε ως εκεί, πάντως, το φινάλε είναι καλό, το καλύτερο που έχω δει σε ιστορία με τη συγκεκριμένη θεότητα (πιθανώς το ιδανικό)

- Ώγκοστ Ντέρλεθ & Χ.Φ. Λαβκραφτ (H.P. Lovecraft & August Derleth) - Το παράθυρο στο αέτωμα (The Gable Window, 1957)
Ο Λάβκραφτ άφησε πίσω μια σημείωση για ένα παράθυρο. Και πού θα το τοποθετούσε ο Ντέρλεθ, αν όχι σε σπίτι που το κληρονομεί ο πρωταγωνιστής; Πάντως ο συγκεκριμένος ήρωας είναι ελαφρώς πιο πρακτικός από τους άλλους και το παράθυρο κάνει πολύ πιο πρωτότυπα κι ενδιαφέροντα πράγματα από τα αναμενόμενα. Από τα διηγήματα του Ντέρλεθ που μου άρεσαν.

- Ρόμπερτ Χάουαρντ (Robert E. Howard) - Μη σκάψετε τάφο για μένα (Dig Me No Grave, 1937)
Δυο φίλοι τρέχουν μέσα στα μαύρα μεσάνυχτα να εκτελέσουν τις οδηγίες της διαθήκης ενός τρίτου φίλου που μόλις πέθανε κι αποδεικνύεται πως είχε πουλήσει στις δυνάμεις του σκότους την ψυχή του (και όχι μόνο αυτή). Δεν έχω ιδέα πού βρίσκεται ο Κθούλου στην ιστορία αυτή, ούτε γιατί ο Σιντοϊσμός αναφέρεται ως σκοτεινός αποκρυφισμός, αλλά η γραφή του Χάουαρντ βοηθά να συγχωρεθούν πολλά. Ο τίτλος θα αποδιδόταν πιο σωστά ως "Μη μου σκάψετε τάφο" και πάλι θα έχανε σε σχέση με τη δομή της αγγλικής φράσης. Το διήγημα είχε διασκευαστεί και σε κόμικ

- Μπράιαν Λάμλυ (Brian Lumley) - Τσιμεντένιο περιβάλλον (Cement Surroundings, 1969)
Προφέσορας θείος έλαβε μέρος σε αρχαιολογική αποστολή κι επέστρεψε μισότρελος με διάφορες εμμονές που έχουν νόημα και ειρμό, όταν ο πρωταγωνιστής ανιψιός κάνει τον κόπο να ανακαλύψει ποια τρομερή ανακάλυψη τάραξε τον μπάρμπα και τον κυνηγά. Εντελώς προβλέψιμη ιστορία, αλλά η μόνη καλή κθουλιανή του Λάμλυ που έχω διαβάσει.

- Τζέημς Ουέηντ (James Wade) - Οι αβυσσαίοι (The Deep Ones, 1969)
Ειδύλλιο σε ερευνητικό κέντρο όπου γίνονται απόπειρες επικοινωνίας με τα δελφίνια, ανάμεσα σε έναν παραψυχολόγο και μια δεσποινίδα Γκίλμαν (ο νοών νοείτο). Η ιδέα/ανατροπή είναι πανηλίθια. Κρίμα γιατί η πένα του συγγραφέα είναι καλή.

- Ρόμπερτ Μπλακ (Robert Bloch) - Από τετράδιο που βρέθηκε σ’ ένα έρημο σπίτι (Notebook Found in a Deserted House, 1951)
Αυτό που λέει ο τίτλος. Σημειώσεις ενός παιδιού ενώ βρίσκεται πολιορκημένο από ακαθόριστα πλάσματα μέσα στο αγροτόσπιτο όπου μεγάλωσε. Η απόδοση της "φωνής" του χαρακτήρα δεν είναι τέλεια (στα ελληνικά, τουλάχιστον), αλλά είναι πολύ καλή και απέχει τόσο πολύ από το συνηθισμένο λόγιο ύφος της μέσης κθουλοϊστορίας, ώστε το αποτέλεσμα να είναι από τα καλύτερα διηγήματα της Μυθολογίας και ολόκληρης της σειράς της Ωρόρα. Όσο για τη φύση των έξω από το σπίτι, αποκαλύπτεται στην ώρα της. Η αναθεωρητική ιδέα μοιάζει κάπως μ' εκείνη στο προηγούμενο διήγημα, αλλά εδώ ο συγγραφέας δείχνει πώς να το κάνεις σωστά, αντί να το κάψεις.


Download Ιστορίες της μυθολογίας Κθούλου PDF Ιστορίες της μυθολογίας Κθούλου PDF
Download Ιστορίες της μυθολογίας Κθούλου ERUB Ιστορίες της μυθολογίας Κθούλου PDF
Download Ιστορίες της μυθολογίας Κθούλου DOC Ιστορίες της μυθολογίας Κθούλου PDF
Download Ιστορίες της μυθολογίας Κθούλου TXT Ιστορίες της μυθολογίας Κθούλου PDFRead information about the author

Ebook Ιστορίες της μυθολογίας Κθούλου read Online! Ο πρώτος και ο σημαντικότερος συγγραφέας του Χώρου του Αγνώστου στην Ελλάδα. Τιμής ένεκεν, θα αναφέρουμε μερικά στοιχεία, τα οποία θεωρούμε σημαντικό να γνωρίζουν οι αναγνώστες:
Γεννήθηκε στις 12 Απριλίου του 1944 στην Αθήνα (Πλάκα) και μεγάλωσε στο Παγκράτι. Πέρασε από κάμποσες ανώτερες και ανώτατες σχολές, χωρίς ουσιαστικά να τελειώσει καμία (Σιβιτανίδειος, Πάντειος) γιατί καμία δεν τη βρήκε αρκετά ενδιαφέρουσα), δεν χρησιμοποίησε την υποτροφία φυσικής από το Ίδρυμα Φουλμπράιτ, εργάστηκε για μερικά χρόνια ως φωτογράφος, πήρε κατά λάθος ένα δίπλωμα αγγλικής κι εργάστηκε για λίγα χρόνια ως καθηγητής ξένων γλωσσών, πριν τα εγκαταλείψει όλα για να ασχοληθεί αποκλειστικά με την έρευνα και το γράψιμο.
Συγγραφέας–παρουσιαστής στην τηλεοπτική σειρά (1995) “Τα Αινίγματα της Ελλάδας”. Διεθνές βραβείο μετάφρασης έργων Επιστημονικής Φαντασίας “Κarel” (1984) από την World Science Fiction Association. (Το Όσκαρ αυτού του χώρου).

Τα έργα του: Εκατοντάδες άρθρα και διηγήματα σε περιοδικά κι εφημερίδες. Δεκάδες συνεντεύξεις σε τηλεόραση κι εφημερίδες. Πολλές διαλέξεις σε συλλόγους, σεμινάρια κ.λπ. Συγγραφέας πολλών (και από τα σημαντικότερα) βιβλίων Έρευνας του Αγνώστου, πολλά από τα οποία έχουν γίνει μπεστ-σέλερ, αλλά και αρκετών άλλων υπό έκδοση.
Συγγραφέας αρκετών βιβλίων επιστημονικής φαντασίας και φανταστικού, αλλά και άλλων υπό έκδοση. Μεταφραστής περισσότερων από εκατό (100) βιβλίων έρευνας του αγνώστου, επιστημονικής και ηρωικής φαντασίας, τρόμου κ.λπ., αλλά και αρκετών άλλων υπό έκδοση. Αποφεύγει να μιλά για τον εαυτό του, καθώς και τις δημόσιες εμφανίσεις. Πιστεύει ότι τα βιβλία του μιλούν καλύτερα γι’ αυτόν.


Reviews of the Ιστορίες της μυθολογίας Κθούλου


GEORGE

Phone number need to drive to protect against robots I wrote the number and downloaded no problems.

SONNY

Useful book, lots of information

LOLA

Another one-time book, but it was interesting.

CALEB

All right, quick download.

ABIGAIL

Another one-time book
Add a comment
Download EBOOK Ιστορίες της μυθολογίας Κθούλου by Γιώργος Μπαλάνος Online free

PDF: -.pdf Ιστορίες της μυθολογίας Κθούλου PDF
ERUB: -.epub Ιστορίες της μυθολογίας Κθούλου ERUB
DOC: -.doc Ιστορίες της μυθολογίας Κθούλου DOC
TXT: -.txt Ιστορίες της μυθολογίας Κθούλου TXT